Logo

"Tuning" av CD-lyden fra Pioneer SC-LX81

Skriv et svar
10.01.2009 15.04.18 #1 av 3
Postet av: Otern
Hei,

har et oppsett bestående av Sony BDP-550 /Pioneer SC-LX81/ Pioneer S-3EX. Er meget fornøyd lydmessig med alt som er filmrelatert, men kunne kanskje ønske litt mer "tilgivende" lyd fra CD'er. Gjengivelsen er idag relativt usminket noe som klart er positivt på gode innspillinger og ditto på de ikke fullt så gode :cry: .

Benytter HDMI fra Sony til receiver, dvs. Pioneeren står for D/A-konvertering. Skal også nevnes at høyttalerene er relativt nye og sikkert ikke ferdig innspilte(aner ikke hva som må til her, men de låter ganske skapelig rett fra kartong i forhold til hva mine gamle Proac'er gjorde). Benytter forøvrig bi-amp funkjonen i receiveren.

Så til spørsmålene rundt problemstillingen;
- Om en fortsatt benytter Pio'en til D/A konverteringen, vil en kunne tune lyden merkbart ved ekstra effekttrinn eller er det pre-delen som definerer lydsignaturen ?
- Alternativet vil kanskje være egen CD-spiller evt. kople på en ekstern D/A-konverter mellom Sony og receiver ?
- Eller kanskje ytterligere innspilling av høyttalerene vil påvirke lyden i vesentlig grad ?

Ønsker innspill på hva som kunne gi mest kostnadseffektiv oppgradering, gjerne også konkrete produktforslag... :D
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
18.01.2009 18.33.40 #2 av 3
Postet av: Runel
Hva kjører du i stereo? Med MCACC aktivert eller uten? Meget viktig at du har på full phase kontroll. Venter selv på LX71 og er spent på hva den greier. Har hørdt på LX81 og det var meget overbevisende. Synes dog den var for "slank" i kalibrert modus og kjørte pure/direkt slik at en får med phase kontroll som har en del å si for lyden.
PIONEER DVLX50, BDP51, SC-LX71, MONSTER, PS50A456, VELODYNE SMS1, PRESTIGE S10, VERITAS 5.1 OPPSETT.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
20.01.2009 18.43.54 #3 av 3
Postet av: Otern
Kjører med MCACC aktivert med full phase kontroll. Skal sjekke litt rundt å kjøre pure mode, mulig det gir litt mer av "substansen" som mangler(i mangel av bedre beskrivelse). Som nevnt er mangelen ikke generelt fremtredende men antakelig relatert til innspillingen. Har forøvrig tanker om å forsøke separat dac ala Stello eller kanskje rør-dac for å se om det kan ha noe for seg. En Naim spiller jeg hadde for et par år tilbake taklet denne typer utfordringer på en overbevisende måte, kan være noe å teste på nytt.

Receiveren i seg selv gir svært engasjerende lyd med "sting", absolutt noe å se frem til.. :D
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar