Logo

Kombinert hjemmekino/ musikkanlegg

Skriv et svar
01.02.2008 09.41.27 #1 av 2
Postet av: Hubert
Hei,

Trenger hjelp!

Som nyskilt har jeg lite innbo og masse plass (betyr at størrelsen på høytalere er uproblematisk) :D . Sitter tilbake med platespiller og masse LP/CD, men ingen høytalere, forsterker eller fjernsyn. Nå har jeg lyst å "ta av" i en slunken kasse, og gå til anskaffelse av kombinert hjemmekino/ musikkanlegg, men trenger bistand fra folk som har litt peiling, for det har nemlig ikke jeg. Vil i denne omgangen kun konsentrere meg om lydanlegg, fjernsyn tar jeg i neste runde, men det jeg kjøper av utstyr nå må kunne kobles til en god flatskjerm senere. Har tenkt å bruke ca 10.000 på lydbiten, +/-

Etter å ha lest litt her på siden sitter jeg igjen med et inntrykk av at dette er en grei løsning:

receiver
http://hifiklubben.no/produkter/hjemmek ... _soelv.htm

dvd
http://www.hifiklubben.no/produkter/hje ... _soelv.htm

høytalere
http://surround.no/product/6280/6284/42 ... vados.html
evt
http://surround.no/product/6280/6284/43 ... oofer.html

Har som sagt ikke den ringeste peiling på dette, og derfor kommer jeg sikkert med en del "dumme" spm, men jeg lurer altså på følgende:
- kan platespilleren kobles til dette utstyret?
- kan dvd spilleren spille cd plater?
- hvilke høytalersett av de jeg henviser til er å foretrekke?
- når man skal velge utstyr for musikkavspilling, er det de samme "ting" man bør være opptatt av som når man velger utstyr for lyd til bilde (var det forståelig?)
- Hva betyr bildesvistjing ? Så det beskrevet om receiveren her på forumet
- Hva er BD-spiller?

Er det noen som har andre forslag enn det jeg funnet frem til, så er jeg takknemlig for tips.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
01.02.2008 10.23.22 #2 av 2
I din prisklasse vil jeg anbefale dette følgende oppsettet:

Oppsettet består av Dynavoice F6 som nærmest har blitt folkemodellen da den er meget billig samtidig at du får en svært god høytaler til prisen. Den ble for alvor populær da den ble testvinner i Lyd og Bilde og fikk sølvmedalje i budsjettklassen i deres årskavalkade.

XTZ XTZ 99 W10.16 gir også mye god bass for pengene og derfor har denne blitt svært populær. Rett og slett ett kupp. Pakken finner du her:
http://surround.no/product/6280/6284/43 ... oofer.html

Les test av produktene her:
http://www.lydogbilde.no/index.php?cat= ... estid=1936
http://www.lydogbilde.no/index.php?cat= ... =3104&p=62

Ser på ditt recivervalg, denne har en ren HDMI-videosvitsjing. Dette vil si at du må ha en ekstern lydkabel ved siden av for øverføring av lyd. Når du er oppe i den prisklassen vil jeg sterkt anbefale deg å kjøpe en reciver med HDMI og med støtte for MPCM. PCM er en forkortelse for Pulse-Code Modulation og er en ukomprimert teknikk for digital lyd. Denne denne teknikken brukes på vanlig CD plater, men da i stereo. MPCM eller LPCM er da i multikanal, eller lettere sagt ukomprimert lyd med støtte for opptil 8 dedikerte kanaler (7.1). Det er hovedsakelig en høyere bitrate og bitdybde med MPCM og det nye høyoppløste lydformatene, dette gjør at dynamikken er langt bedre, vokalene kommer tydligere frem og det er flere detaljer i lydbildet. Mer deg at du må ha en Blu-Ray spiller for å utnytte deg av dette. (Se nedenfor for forklaring). Jeg vil da anbefale Yamaha RX-V661, denne har 2*HDMI, romkorreksjon og mulighet for pre-out hvis du vil koble til en effektforsterker for mer kraft. Yamaha har ett ganske nøytralt lydbilde, men er samtidig dynamisk og engasjerende. Du kan mest sannsynelig koble til LP på denne, skal sjekke senere. Tror denne vil passe utmerket til høytalerne, les mer om produktet her:
http://www.hjemmekino.no/database/avamp ... alognr=130

Test finner du her:
http://www.lydogbilde.no/index.php?cat= ... estid=3164

Blu-Ray er kort fortalt en ny ett nytt lagringsmedium med likhet som DVD. Forskjellen mellom DVD og Blu-Ray er at det er en langt høyere lagringskapasitet (50GB kontra 8.7GB). Dette vil si at det er plass til langt mer informasjon på platen. Det er støtte for en oppløsning opptil 1920*1080 pixler mot 720 x 576 pixler, altså ett langt skarpere bilde. Det er også en høyere fargedybde, dette gjør at fargene blir mettere og det er ett mye bedre dybdeperpektiv i bildet. Den har også støtte for noe som heter 24FPS, dette vil si at det er 24 (frames per second) eller 24 bilder i sekundet om du vil. Dette er den avspillingshastigheten filmene er spilt inn i og sørger for en jevnere avspilling, noe man spesielt merker ved panoreringer da det er mindre hakking i bildet.

Legg merke til at du må ha en egen BD-Spiller for å spille av Blu-ray filmer, for å utnytte kravene over krever det også at flatskjermen og spilleren støtter dette. For å overføre dette kreves det en HDMI-kabel (High definition multimedia Interface), eller en digital scart om du vil. Denne støtter overføring for både lyd og bilde uten tap av kvalitet. Scart er analogt og klarer ikke å overføre de fleste av disse funskjonene, da dette er en standard oppdrettet på 80-tallet. Det finnes forskjellige versioner av HDMI som er verdt å merke seg.

Omtrent alle DVD/BD spillere på markedet kan spille av CD plater. Blu-ray kan også spille av DVD, men ikke omvendt. Blu-Ray spillerne på markedet kan også oppskalere din gamle DVDèr til HD oppløsning. Som DVD og BD-Spiller vil jeg anbefale deg en PS3, den fungerer svært godt som BD spiller og gjør også en god jobb som DVD-spiller, som CD-spiller derimot er den ikke like god, den er litt for lite dynamisk og stemmene blir litt tynnere enn en dedikert CD-spiller. Desutten får du en spillmaskin med på kjøpet :wink:

Du finner den for ca 3500 på Elprice. Les test av hvordan PS3 er iforhold til andre HD-Spillere på markedet her:
http://www.lydogbilde.no/index.php?cat= ... =3750&p=50

Står mer om alt dette i guidene på forumet, anbefaler deg å lese de da det gir en god forklaring på hva forskjellige ting er. Dette er desverre litt over din prisklasse, men det er verdt det da det er mer fremtidsrettet og gir litt mer trøkk. Du kan evt ta bort subwooferen hvis det ble for dyrt.

Hvis du vil at jeg skal forklare bedre eller omformulere så si ifra, kangp litt fort på tastaturet enkelte ganger :wink:

Lykke til
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar