Logo

Epson EMP-tw700

Skriv et svar
26.04.2008 11.23.38 #1 av 13
Postet av: Balthazar
Hei

Sorry, jeg vet at det er en egen tråd for EMP-TW600, hvor også denne modellen er nevnt. Men siden det egentlig er en annen projektor starter jeg en ny tråd. Moderator kan flytte innlegget hvis han vil.

Jeg skal kjøpe en projektor til å erstatte min eldgamle, ødelagte TV. Jeg ser veldig lite på TV, og prioriterer film (spes konsert-film), så jeg tenkte like godt å kjøpe en projektor i stedet. Jeg har vært på hifiklubben og sett på Infocus IN76, og syntes bildet var fantastisk. Senere har jeg blitt bekymret for problemene noen beskriver med hodepine etc. ifb. med DLP-projektorer, og tenkte kanskje en LCD kan være vel så bra. Pluss at leiligheten er lys og jeg har ikke tenkt å lage noe eget mørkerom. Har vært på fotovideo og sett på en Epson EMP-TW700, men fikk ikke se den "in action"... :(

Har sett at den får gode kritikker, så hvorfor ikke? Jeg er nysgjerrig på innspill ift. hvor langt LCD er kommet mtp. screen door effect, evt. hvordan denne modellen gjør det i den sammenheng. Jeg har tidligere sett en høykvalitets LCD-projektor, en Hitachi som kostet rundt 20000,- for en del år siden. Jeg synes bildene på denne var bra, men må si at Infocus (DLP-projektor) imponerer meg med at det er mye "kjøtt" i bildet (i mangel på et bedre uttrykk) - flatene og linjene virker solide og faste, føles ikke som å se på en dataskjerm men som en ekte kino. Veldig levende og realistiske bilder.

MEN, mitt hovedspørsmål kommer nå. Jeg har funnet en kritikk av forgjengeren, TW600, her:
http://forbruker.no/digital/tester/tv/a ... 252821.ece

Den klager på dårlig linjedobling. Gjelder dette også tw700? Mange av filmene jeg har er gamle, "kult-aktige" utgivelser, det kan gå lang lang tid før de kommer høyoppløselig (hvis det noen gang skjer). Betyr denne dårlige linjedoblingen at bildet blir dårlig på vanlig DVD-oppløsning? Hvordan vil bildet med en TW700 bli med vanlig DVD-kvalitet, TV-bilder (med Get kabel-tv dekoder) etc, dvs mer lavoppløselige kilder?
"People demand freedom of speech, as a compensation for the freedom of thought which they seldom use" - Søren Kierkegaard
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
26.04.2008 11.42.44 #2 av 13
Postet av: Balthazar
Svarer meg selv her...

Tenkte at jeg skulle si fra at min DVD-spiller er en Yamaha DVD-S1700. Det kan kanskje bety noe når linjedobling skal diskuteres. Det sies at denne tilbyr "oppskalering til 1080p gjennom HDMI", men jeg har aldri brukt den spilleren på noe annet enn en gammel lavoppløselig TV (av den helt gamle sorten, ikke noe plasma/LCD eller noe sånt), så jeg vet ikke hvor godt det funker.
"People demand freedom of speech, as a compensation for the freedom of thought which they seldom use" - Søren Kierkegaard
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
26.04.2008 12.24.09 #3 av 13
Postet av: Torja
Da denne prosjektoren kom ble den fort kritiker rost. Se test her hvis du ike allered har sett den:
http://www.lydogbilde.no/index.php?cat= ... =3096&p=68
Det er nettopp som du nevner fordeler og ulemper med begge tekonologiene DLP mot LCD. Hvis du har fått DLP demonstrert og ikke oppfattet den såkalte rgb flimmeren er det ingenting å bekymre seg for. RGB flimmer oppstår som følge av at et fargejul spinner rundt i en gitt hastighet og fargene blandes på denne måten. Noen ganger kan øye komme i synk med denne fargejl spinningen og man kan se små fargesprakende regnbuer på lerretet. Typisk best sett i kontrastfylte scener(hvitt på sort). Det er en liten prosentandel av befolkningen som er følsom. Ser man ikke dette med en gang, er det som sakt lite å bekymre seg over.
Fordelen med DLP er kontrast, skarphet og korrekt farge gjengivelse. Svart blir sortere. LCD kan oppleves skarpt, men det er fordi screendoor problematikken skaper en kunstig skarphet. Sitter man for nært ser man rutemønsteret. Men på epson sin tw700 skal dette være et minimalt problem. DLP har tradisjoner for å støye noe mer enn LCD. Men det avhenger av merke og type. De fleste BenQ sine DLP PJ er svært så stille. I et lyst rom har nok lerret og lysstyrke mer å si enn teknologi. Du må kunne gjøre rommet mørkt når du bruker front opplyste prosjektorer. Ellers blir bildet vasket ut. Dyre speiallerret for opplyste rom finnes dog. Men er som nevnt kostbare. lykke til i ale fall i din søken. Prøv å få en demo av LCD også før du bestemmer deg.
Denon AVR-4520, Effekt Thule og Sherbourn, Cambridge Azur 751BD, PS3, Dali Mentor 6, Mentor Vokal, IKON W2 surrond, SVS Pb10 + SB12-Plus, Sony HW55 3D Projektor + Samsung 63" Plasma.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
28.04.2008 13.05.45 #4 av 13
Postet av: Balthazar
Takk Torja

Etter litt surfing ser det ut til at den amerikanske koden for tw700 er Pro Cinema 810. Arrester meg hvis jeg tar feil her! Dermed finnes det enda flere utfyllende reviews for de interesserte:

http://www.projectorreviews.com/epson/P ... /index.php

I tillegg kan man også sjekke:
http://www.projectorreviews.com/epson/p ... /index.php
(omhandler en litt enklere modell, tw680 i Europa, iflg. andre forum)

Dette lover jo godt. Den første anmeldelsen tok utgangspunkt i at projektoren kostet langt mer enn den koster nå i Norge. Likevel er han svært positivt innstilt. Den fastslår at modellen kan vise OK bilder under mindre optimale lysforhold, noe jeg nok kommer til å ha endel i stua mi. Ser ut til at SDE-problemet ikke er stort med denne projektoren. Projektoren får skryt for sortnivået, en av LCD-projektorenes ulemper. Den klager litt på dårlig kalibrering fra Epsons side, men dette kommer man seg over. Den skryter Epson i skyene når det kommer til garanti/service-innstilling, dette er et stort pluss i min bok, men dette gjelder kanskje ikke i Europa/Norge? Men tør de å levere med så god garanti/service, sørger de nok for at produktene er driftssikre. 3 år/1700 timer lampegaranti er meget bra for meg, siden jeg bare planlegger å bruke den ca. én time pr. dag. Da vil det bli antall år og ikke brukstimer som avgjør garantitiden for meg uansett. I anmeldelsen av HC720 (tw680) er det helt åpenbart at han har prøvd lavoppløselige kilder uten problemer. I den andre anmeldelsen ser det ut til at det er sånn, men ikke helt utvetydig.

Men det er synd at FotoVideo ikke ville gi meg demo! Si fra hvis dere vet en butikk i Oslo som kan gi det. FotoVideo har gitt meg demo før, på en annen projektor jeg kjøpte til en bryllupsgave. Kanskje hvis jeg maser litt... :)

En annen ting man kan lure på er om de ekstra 5000,- det vil koste å gå opp til en tw980 er verdt det. Da får man FullHD, sannsynligvis mindre SDE, og visstnok en ny type LCD-brikke fra Espon som skal gi enda bedre kontraster og sortnivå. Jeg er ikke så veldig filmfreak, så jeg tviler på det for mitt vedkommende. Min nåværende DVD-spiller gir jo ikke ekte HD uansett, og jeg skal ikke abonnere på HD digital-tv med det samme. Skal bli kult å sjekke romodysséen på tw700 (om jeg går for den) hvordan den takler sortnivå... :)
"People demand freedom of speech, as a compensation for the freedom of thought which they seldom use" - Søren Kierkegaard
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
28.04.2008 14.21.42 #5 av 13
Postet av: Torja
Den projektoren, tw980, fra epson du henviser til er svært ny, og jeg vet ikke om noen tester av den ennå. Skal være en nedskalert versjon av tw1000. Siden har det skjedd nye ting og tw2000 har kommet. Denne er nyeste generasjon og ansett for å være sannsynligvis noe av det beste du får via LCD teknologien per i dag.
Når det gjelder denne nedskalerte 1080 PJ så vær klar over at oppløsning ikke er alt. Bildebehandling er også viktig, spesielt når du tenker å bruke vanlig DVD spiller med oppskalering. Med en Blu-ray spiller blir det annerledes. Men selv med 720P oppløste PJ så er Blu-Ray veldig bra. Så ikke tenk så mye på det. Her mener jeg at PJ kan takle 1080p@24Hz er vel så viktig. Det er slik Blu-Ray filmen er lagret på platen. Film er som kjent spilt inn med 24 bilder/sek. Slik er det altså også lagret på en Blu-Ray plate. Viktig at PJ takler dette og kan spille dette av korrekt og ikke som 3:2 pull-down som ellers er vanlig. Ser dette best på sakte panoreringer. Bildet hakker.
Jeg så dette selv på min 720P oppløste PJ når jeg spilte av en scene i ”Casino Royale”. En sakte panorering over kortbordet ble kortvarig litt hakkete. Etter å ha godt til ny innkjøp av min VW50 Sony PJ så sjekket jeg først nettopp denne scenen på nytt. Gjett, ingen hakking.
Om epson TW980 takler 1080P@24Hz er jeg ikke helt sikkert på. Har ikke hørt noe mer om dette ennå. Det vanlige er vel at det blir omgjort til 60Hz. Dermed er det jo ikke sakt at du kunne bli fornøyd med denne også. Høyere oppløsning vil jo gi enda mindre screendor som du selv påpeker. Om det derimot er verdt mellomlegget er opp til deg selv. Selv om du ikke har planer om HD i dag/år så kan det jo tenkes at du ønsker oppgradering neste år. Oppgraderings spøkelset kommer alltid snikende.
:mrgreen:
Denon AVR-4520, Effekt Thule og Sherbourn, Cambridge Azur 751BD, PS3, Dali Mentor 6, Mentor Vokal, IKON W2 surrond, SVS Pb10 + SB12-Plus, Sony HW55 3D Projektor + Samsung 63" Plasma.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
29.04.2008 12.46.11 #6 av 13
Postet av: Balthazar
"Torja" skrev:Når det gjelder denne nedskalerte 1080 PJ så vær klar over at oppløsning ikke er alt. Bildebehandling er også viktig, spesielt når du tenker å bruke vanlig DVD spiller med oppskalering. Med en Blu-ray spiller blir det annerledes. Men selv med 720P oppløste PJ så er Blu-Ray veldig bra. Så ikke tenk så mye på det. Her mener jeg at PJ kan takle 1080p@24Hz er vel så viktig.


Takk for dette innspillet. Her var det mye å tenke på. Jeg har sett på specs på min Yamaha DVD-S1700 spiller. Den inkluderer:

- Video scaler (Bilduppskalning): Kun HDMI: 576p, 720p, 1080i eller 1080p

Ut ifra dette antar jeg at hvis oppskaleringen til PJ ikke er så bra, kan jeg alltids håpe skaleringen til DVD-spilleren er det! Noen erfaringer (spurte han optimistisk)?

Videre nevner du film med 24 bilder i sek, og dette hadde jeg ikke tenkt på. Iflg. hjemmekino.no sin database takler tw980 1080p@24Hz. Hva tw700 gjør med disse signalene står ikke, da kan vi kanskje regne med at den konverterer til 60Hz? I så fall har jeg to spm:

1) Jeg regner med dette problemet bare gjelder Blu-Ray/HD-DVD? I så fall: Tror du/dere standard DVD være kurant i minst ti år fremover (på tilbudssiden), eller vil man etter hvert føle seg som en stakkars VHS-mann må føle seg idag?

2) Hvor irriterende er denne hakkingen? Veldig subjektivt, men det hadde vært OK å høre litt forskjellige innspill på hvor viktig det er.

Jeg er ikke SÅ kresen på bildekvalitet. Med et bilde på 2m bredde, vil jo hver piksel bli under 2mm i bredden (med 720P), det tror jeg vil være mer enn nok for meg.
"People demand freedom of speech, as a compensation for the freedom of thought which they seldom use" - Søren Kierkegaard
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
29.04.2008 15.13.28 #7 av 13
Ut ifra dette antar jeg at hvis oppskaleringen til PJ ikke er så bra, kan jeg alltids håpe skaleringen til DVD-spilleren er det! Noen erfaringer (spurte han optimistisk)?


Som Torja nevner er dte andre faktorer enn oppløsningen som er viktigere for helhetsinntrykket, først og fremst kontrast, sortnivå og bildebehandling er vesentlig, så ikke se deg blind på oppløsningen. Det hjelper ikke med Full-HD hvis man har en slapp bildebehandling. Se om du får sammenlignet dette for å se om du ser noen vesentlige forskjeller på dette. Du må selv finne ut om oppskaleringen er best på spilleren eller i prosjektoren. Oppskaleringen fungerer slik at det foregår en avansert utregningsalgoritme som bruker kildens videooppløsning som grunnlag for å beregne pikselantallet, som behøves for å matche den fysiske pikseloppløsningen på skjermen. Dette gjør at man kan få HD-oppløsning på skjermen.


1) Jeg regner med dette problemet bare gjelder Blu-Ray/HD-DVD? I så fall: Tror du/dere standard DVD være kurant i minst ti år fremover (på tilbudssiden), eller vil man etter hvert føle seg som en stakkars VHS-mann må føle seg idag?


Ja, det tror jeg, men ikke i like stor grad som i dag. DVD-utvalget er såpass utbredt både mtp titler tilgjenglig og at man får kjøpt den i lokalbutikken at det vil nok vare en god stund til. Men om ti år vil nok BD og ikke minst internett-baserte løsninger være mer kurrant og bedre. Men dette er bare spekulasjoner fra min side. Jeg vil selfølgelig anbefale deg en Blu-Ray spiller til dette formålet, da forskjellene er store. Lagringskapasiteten er over 5 ganger så mye på en BD-plate som en standard DVD (8.7 VS 50GB), dette gjør enkelt fortalt at det er plass til mer og man slipper dermed å komprimere bildet i så høy grad. Bildene vil derfor bli skarpere, og flere detaljer vil kommer til syne. Husk at det ikke bare er oppløsningen som er bedre, fargene er mettere og det er ett større dybdeforhold i bildet. Vil anbefale deg å hvertfall se på det. Du kan få BD-spillere fra ca 2500Kr og oppover ettersom hvilke behov du har.


2) Hvor irriterende er denne hakkingen? Veldig subjektivt, men det hadde vært OK å høre litt forskjellige innspill på hvor viktig det er.


Vel, det kan jo være litt irriterende i blant. Feks hvis det er en film med mange vakre panoreringer over landskapet el og bildet hakker og rykker kan det jo ødelegge litt av opplevelsen, så det er jo ikke noe særlig. Husk at bildebehandlingen også har en vesentlig rolle her, med en prosjektor uten 24hz spørs det hvor godt prosjektoren klarer å konverterer 24hz til 60hz. Er prosjektoren god på dette kan det bli ett velykket resutalt.

Anbefaler deg å lese prosjektor-guiden og Blu-Ray gudiden her på forumet for mer info:
http://www.hjemmekino.no/guide/projektorguide.asp
http://www.hjemmekino.no/guide/bluray.aspx
http://www.hjemmekino.no/guide/format.asp


Lykke til!
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
29.04.2008 20.39.14 #8 av 13
Postet av: Balthazar
Takk for mye interessant info. Jeg fikk ikke klart nok frem i forrige innlegg fra meg at jeg skjønner hva dere mener med at oppløsning ikke er alt, at bildekvalitet/behandling er viktigere. Det jeg prøvde å si var bare at hvis det gjaldt oppløsning alene, så ville tw700 sine 1280x720 være mer enn nok for meg. Jeg hadde ikke fått med meg at det var mer enn oppløsning som skilte Blu-Ray fra vanlig DVD som bildekilde. I den ene guiden du linket til, står det at Blu-Ray har bedre lyd, det er viktig for meg fordi jeg er mer opptatt av musikk enn film. Det er musikk-DVDer jeg ser mest på.

Da gjenstår spm. hvor godt tw700 konverterer til 60Hz, dvs om det er irriterende judder. Orakelet Google har ikke så mange svar på dette, men så vidt jeg kan se er det et par brukere som lar seg irritere av judder på denne modellen... :( Det må alltid være noe gæernt når valget ser for enkelt ut!! Når den allerede støtter to oppfriskningsrater (60Hz og 50Hz) skjønner jeg ikke at det kan være et problem å støtte en tredje. Monitorer, før flatskjermene kom, støttet et utall oppfriskningsrater, hvorfor er det vanskeligere med LCD-teknologi?

Ang. tw980 ser jeg at hjemmekino.no skriver: "Dette inkluderer støtte for 1080p/24Hz som gir den mest troverdig filmavspilling da film er innspilt med denne hastigheten."

http://www.hjemmekino.no/database/proje ... alognr=140

Skulle anta dette også betyr at den også spiller av med 24Hz. Men hvorfor alt dette hemmelighetskremmeriet fra Epson? Modellen er ikke engang på hjemmesiden deres. Skulle nesten tro de var flaue over den... :roll:

Ser også at det finnes en LCD-PJ med 720p, i min prisklasse, som spiller av 24Hz riktig - nemlig Sony VPL-AW15. Men den får ikke så bra kritikker som tw700, så jeg tror jeg står over den. Jeg skal i utgangspunktet bruke vanlig DVD, bare tenkte jeg skulle være forberedt på fremtiden.
"People demand freedom of speech, as a compensation for the freedom of thought which they seldom use" - Søren Kierkegaard
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
29.04.2008 21.55.41 #9 av 13
"Balthazar" skrev:
Da gjenstår spm. hvor godt tw700 konverterer til 60Hz, dvs om det er irriterende judder. Orakelet Google har ikke så mange svar på dette, men så vidt jeg kan se er det et par brukere som lar seg irritere av judder på denne modellen... :( Det må alltid være noe gæernt når valget ser for enkelt ut!! Når den allerede støtter to oppfriskningsrater (60Hz og 50Hz) skjønner jeg ikke at det kan være et problem å støtte en tredje. Monitorer, før flatskjermene kom, støttet et utall oppfriskningsrater, hvorfor er det vanskeligere med LCD-teknologi?


Nå begynner vi å komme til ett relativt avansert tema, som det sikkert er mange som lurer på; og det er flott at du spør.
Først og fremts, når vi snakker om 24hz(FPS, frames per second) bilder i sekundet er som sagt tidligere den hastigheten filmene er orginalt er spillt inn i og sørger for jevnere bevegelser ved panoreringer siden man slipper konvertering.

Så for å si det slik, alle filmer har utgangspunkt i dette formatet, selv om det er konvertert til 50Hz (PAL), eller 60Hz (NTSC og PAL) på DVD og VHS. Grunnen til at dette er utgangspunktet på HD-DVD og BluRay er at en da slipper unna de ulempene konvertering til 50- og 60Hz medfører. I utgangspunktet er 24Hz også et bedre utgangspunkt for en bildeprosessor, da den slipper å gjøre inverse telecine (prossesen med overføring av videofilm til elektronisk form) først. Så på de fleste nye TV appeareter har en nyere prosessorer som vil også glatte ut forskjellen mellom hver frame, slik at vi opplever bildet som skarpere og med en bedre flyt i bildet.

For å gå inn på det du spør om angående hvorfor CRT TVèr burde ha en høy oppdateringshastighet (Hertz= svingninger per sekund) og hvorfor dette ikke er så nødvendig på flatskjerm-

100Hz osv hadde noe for seg på de aldre CRT tvène, men ikke på flatskjermer. Flimmeret fra CRT'en (50Hz) vil du ikke få på en flatskjerm grunnen til det er at CRT'en får bildet scannet 50 ganger i sekundet, og er da bare halvbilder. Dette er såpass sakte at en opplevet pulsing i bildet. En flatskjerm scanner ikke bildet, men har "konstant lys". I tillegg kan den ikke vise halvbilder, men gjør om PAL til progressivt før det vises. Dette er en av grunnene til at folk flest er skuffet over sin nye flatskjerm og dem kobler til sine analoge kilder. For å gjøre god deinterlacing av PAL kildematerialet, skal flatskjermen være utstyrt med god bildeprosessering og det har ikke de fleste rimligere apperatene. Bildeprosesseringen er den faktoren som er viktigst i denne sammenhengen, ikke oppdateringshastigheten på panelet.


Skulle anta dette også betyr at den også spiller av med 24Hz. Men hvorfor alt dette hemmelighetskremmeriet fra Epson? Modellen er ikke engang på hjemmesiden deres. Skulle nesten tro de var flaue over den... :roll:


Det er dem nok ikke, med stor grunn. Men det er jo ett faktum at den begynner å bli litt gammel og de fleste produsenter har kun "nyere" produkter på sin hjemmeside.
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
04.05.2008 12.49.14 #10 av 13
Postet av: Balthazar
Takk takk

Ja, jeg husker det problemet med flimmer på CRT-skjermer. Min sammenligning mellom CRT og LCD var kanskje litt på bærtur, de teknologiene er jo bare totalt forskjellige. Det jeg ikke skjønner er hvorfor det skal være så "vanskelig" å oppdatere bildet 24, 48 etc ganger i sekundet, når man allerede støtter både 50 og 60 Hz. Jeg mistenker at det kanskje ikke er så vanskelig, at Epson bare ikke har prioritert det?

Uansett, jeg har tenkt litt på det, og jeg mener en projektor kan konvertere til 60Hz på andre måter enn bare ved å vise annethvert bilde 2 eller 3 ganger. Hvis den viser bilde 1 to ganger, så bilde 1 med bilde 2 "blendet inn", deretter bilde 2 to ganger, osv, skulle det knapt være merkbart. Hvis jeg bare kan få en tilbakemelding på hvor godt tw700 konverterer (fra noen som har prøvd) skulle saken være grei. Eller kanskje jeg kan få en butikk i Oslo til å demonstrere.

Det er forresten en annen mulig kandidat, som støtter "true 24fps": Panasonic PT-AX200. Den får glimrende omtale her:

http://www.projectorreviews.com/panasonic/pt-ax200u/

Til nå har jeg styrt unna fordi noen klager på at deres smoothscreen gjør bildene uskarpe. Jeg er imidlertid ikke så sikker på om jeg er enig, hvis man ser på bildene midt på siden her:

http://www.projectorreviews.com/panason ... uality.php

Her har han tatt bilde helt tett opptil skjermen, og sammenlignet Panasonicen med Mitsubishi HC1500 (DLP) og BenQ W500 (LCD). Bildene kan lyve, men Panasonicen ser da klart bedre ut?

Panasonic: http://www.projectorreviews.com/images- ... _large.jpg
Mitsubishi (DLP): http://www.projectorreviews.com/images- ... ose_Lg.jpg
BenQ (LCD): http://www.projectorreviews.com/images- ... _close.jpg

Jeg syns Panasonic gjør det ganske bra i forhold til de andre to. Bedre blir det der tre modeller sammenlignes på ekte bilder:

Panasonic: http://www.projectorreviews.com/images- ... ose_lg.jpg
BenQ: http://www.projectorreviews.com/images- ... tor_lg.jpg
Mitsubishi HC6000 (1080p LCD): http://www.projectorreviews.com/images- ... ose_lg.jpg

Her syns jeg Panasonic danker dem klart ut, men det er klart dette er litt urettferdig mot 1080p-modellen, for den ekstra skarpheten gjengis nok ikke så godt på bildene.
"People demand freedom of speech, as a compensation for the freedom of thought which they seldom use" - Søren Kierkegaard
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
04.05.2008 13.11.12 #11 av 13
Postet av: Balthazar
Forresten:

Kanskje jeg bare skal glemme 24fps, og satse på at jeg får en Blu-Ray-spiller som gjør denne konverteringen selv, og godt, når og hvis den tid kommer?
"People demand freedom of speech, as a compensation for the freedom of thought which they seldom use" - Søren Kierkegaard
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
04.05.2008 19.19.13 #12 av 13
Har tatt opp dette med 24 FPS her; som jeg anbefaler deg å gå igjennom:
viewtopic.php?t= 10950

24FPS er på den nederste grensen før vi klarer å legge merke til dette. Hakking kan ogse forekomme på kino. Men det endelige resultatet bestemmes også mye av hvilken kameraføring som er brukt under innspilling av filmen osv. Jeg sier ikke at 24FPS er nok, jeg prøver bare å opplyse om hvorfor 24FPS i de fleste tilfeller er bedre eller ikke. Hvis det er en god bildeprossesor som har 50,60, 96, 100 eller 120 hz etc er det ingenting i veien for at resutaltet kan bli "bedre". Ved visning av 24Hz kildemateriale vil den teoretisk kunne legge til tre frames mellom hver frame fra kildemateriale, mens den ved 50Hz kan legge til en ekstra frame. En virkelig god prosessor gjør inverse telecine, og kjører 96Hz (24+24+24+24) selv på 50 og 60Hz filmmateriale. Men du må huske at oppdateringshastigheten alene av panelets oppdateringshastighet vil ikke bli noe bedre, hvis ikke bildeprosessoren også tilfører ny informasjon mellom frames'ene i kildematerialet.

Hva mener du er en passende standard?
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
04.05.2008 20.58.42 #13 av 13
Postet av: Balthazar
Hmmm... jeg begynner å skjønne litt mer av dette nå. Jeg måtte søke litt på nettet, der fant jeg en liten guide jeg vil anbefale for andre, som forklarer et par ting som interlacing, 3:2 pulldown og ikke minst "inverse telecine":

http://www.animemusicvideos.org/guides/ ... video2.htm

Neste side i denne guiden forklarer på en enkel måte hva "inverse telecine" betyr, og etter å ha lest dette skjønte jeg hvorfor du sier dette:

I utgangspunktet er 24Hz også et bedre utgangspunkt for en bildeprosessor, da den slipper å gjøre inverse telecine (prossesen med overføring av videofilm til elektronisk form) først.


Nå forstår jeg også bedre og bedre hvorfor kvaliteten bildeprosessering er så viktig. Ut fra dette skulle det absolutt være en fordel å ha en projektor som takler 24fps innsignal, og helst også viser dem med en oppdateringsfrekvens som er delelig med 24 (men dette er kanskje ikke fullt så viktig). Alle de aktuelle Epson-modellene støtter 24fps innsignal. Men, etter å ha saumfart Epson sin hjemmeside, ser det ut til at tw2000 er den eneste modellen fra Epson som viser dem uten å bruke såkalt 3:2 pulldown. Dette antar jeg fordi de ikke sier noe om det på noen av de andre modellene, mens de løfter det fram som en key feature på infosiden om tw2000. Skulle gjerne hatt en slik, men SÅ dypt har jeg ikke tenkt å grave i lommeboka. De rimelige LCD-modellene jeg har funnet som klart støtter dette (Panasonic og Sony) kan godt ha dårlige prosessering, optikk etc. på andre områder, og dermed ende opp med dårligere sluttresultat.

Et søk på tw1000 (en modell som sikkert er sammenlignbar med tw980) og judder gir blandete resultater. En reviewer trekker det fram som positivt at det ikke er noe judder:

http://www.cnet.com.au/projectors/lcd/0 ... 038,00.htm

En kar på et forum klager fælt over judder på tw1000:

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=603119

Men han sammenligner også med en modell som er LANGT utenfor min rekkevidde økonomisk.
"People demand freedom of speech, as a compensation for the freedom of thought which they seldom use" - Søren Kierkegaard
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar