Logo

Billig prosjktor, brukt prosjektor

Skriv et svar
25.08.2008 09.17.09 #1 av 3
Postet av: Affen
Har pusset opp kjellerstua og tenkte å sette en prosjektor der.
Det blir for å spille PS, se film, samt se en tippekamp i ny og ne.
Noen som har noen forlsag til prosjektorer som er billig og "bra" evt hva jeg bør titte etter av brukte?

Noen som har kjennskap til denne?
http://www.finn.no/finn/bap/object?finn ... T.svl=Link

Er selv helt blank på dette.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
25.08.2008 10.14.58 #2 av 3
Hvilken prisklasse er det du vil forholde deg til ved kjøp av prosjektor?

Jeg vil uansett anbefale å bruke rundt 10-Tusen kroner på dette formålet, slik at du har en prosjektor som er fremtidsrettet og som har ett godt kontrast og sortnivå. Istedenfor å angre på at man ikke brukte "litt" mer også få en prosjektor som du kan leve med en stund. Prisene på prosjektorer har falt såpass mye og teknologien har utviklet seg såpass mye at det ikke lønner seg å kjøpe gamle prosjektorer lenge (omtrent). Jeg kan gi deg noen grunner til at du ikke bør kjøpe den prosjektoren som du linker til:
1. Oppløsningen er på 640*480
2. Kontrastnivået er på 500:1
3. Dårlig utstyrt mtp innganger
4. Impotert fra utlandet (Hva gjør du hvis det er noe feil med den?)
5. Ikke Norsk garanti

Med andre ord, ikke noen prosjektor som egner seg særlig til film etc da det er ett dårlig kontrastnivå, oppløsningen er lav, ikke noen digitale innganger og den er kjøpt fra utlandet. Det går sikkert å bruke den, men da skal du ikke være særlig kravstor. Anbefaler deg heller å bruke noen få tusen til slik at du får deg en prosjektor som du vil være fornøyd med.
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
25.08.2008 10.55.34 #3 av 3
Postet av: Torja
Støtter Tommy(Actionchicken) på dette. Finn en nyest mulig prosjektor. PJ teknologien går like fort som data teknologien. Med andre ord, apparatet er utgådt i det du bærer det over dørterkelsen til butikken. Det kommer nye oppgraderte prosjektorer vær høst og de som var nye for 6 mnd siden faller i pris. Bedre kontrast, farge og oppløsning til en stadig rimeligere pris er tilgjengelig på helt nye PJ.
Her er noen gode og billige:
http://www.hjemmekino.no/database/compa ... 87,111,119
Du bør også få sett en DLP og en LCD PJ, så du kan se forskjell på disse to teknologiene.
Fordelen med DLP er dypere sortnivå, kontrast, mer korekt fargerom og bedre fylningsgrad. Bakdeler RGB flimmer(hvis man er utsatt) På nyere PJ er dette et lite problem, og det avhenger av hvor sensetiv man selv er. Støy, men det varierer fra PJ til PJ.
Fordelen med LCD er ingen RGB flimmer, støyer ofte minder, mer plasseringsvenlige, men DLP har i alle fall i mid klassen en vertikal linsejustering. Bakdelen er dårligere sortnivå, kontrast og mer synlig rutenett(dårligere fylningsgrad men på 720P og 1080P oppløste PJ er det mindre synlig)i forhold til DLP.
Denon AVR-4520, Effekt Thule og Sherbourn, Cambridge Azur 751BD, PS3, Dali Mentor 6, Mentor Vokal, IKON W2 surrond, SVS Pb10 + SB12-Plus, Sony HW55 3D Projektor + Samsung 63" Plasma.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar