Logo

Å bygge nytt hus med dedikert hjemmekino i kjelleren

Skriv et svar
28.08.2007 06.22.18 #1 av 2
Postet av: lenny69
Halloens,

Her kommer forumets engelskmann med flere spørsmål... :D

Er så utrolig heldig at vi skal begynne å bygge oss hus neste år. Har klart å overbevise kona om at kjellerstua er veldig viktig, og her er det snakk om et dedikert hjemmekinoet. (Omfangen av dette er hun ikke HELT klar over da...)

Det blir et murhus og rommet blir ca. 6,5 x 4,5 m, altså ganske bra plass. Kun kjellervinduer.

OK, here goes...

Først og fremst, finnes det bra bøker om slikt? Amazon har en del men flere er utdatert eller veldig 'amerikansk'. Eller noe bra websider?

Må velge hvor lerret skal henge (blir projektor etter hvert) - best å har det på kort veggen med døra i (dvs at døra stenges og lerret dras ned) eller at det henges på motsatt siden (kort vegg med vinduer). Regner med at vinduer kan dekkes helt.

Hvis jeg begynne med murvegger, hva er det beste løsning for innevegger? Lyd er viktig men også lyddemping (Casino Royale på fullt guff skaper en del problemer noen ganger...!)

Tar gjerne imot svar!

Andy
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
28.08.2007 11.13.31 #2 av 2
Postet av: ingobingo
Vet ikke mye om bøker og slikt om bygging av dedikert kino..
Men bladet hjemme kino skriver de hver gang om en eller annen som har bygget kino hjemme og der får man mange gode tips og gode ideer. Ellers er det lurt surfe rundt på nettet etter andre sine kinoer og få ideer der i fra.

Eg ville dekket til murveggene med doble gips vegger, fått teppe på golvet. Og gjerne noe lyd isolering fra rockwool eller no slikt på veggene i tillegg. Lyden ska næsten være død men ikke helt uten romklang.. Lydisolering som trepper og tøy og slikt dreper all bassen..så det er vanskelig få det helt riktig.. slik at du spiller knallhøyt men ingen andre hører det.

hvis du klarer og dekke til vinduene helt spiller det liten rolle hvor du lerretet, bortsett fra at luften blir lett dårlig i et lite rom så muligheten tilåpne viduet er greit. så da er foran døren er i så fall det beste stedet. For lerrete begynner lett å svaie i vinden.. mulighete for gjnnom trekk er forsatt stor foran døren så du burde kjøpe et tap-tension lerret som strammer inn lerret når det blir heist ned.
eks dreamscreen (det har eg): http://www.avshop.no/catalog/index.php?cPath=22_148_150

Lykke til og håper du ikke blakker deg helt
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar