Logo

Valgets kvaler: Sony eller Yamaha

Skriv et svar
28.03.2008 09.30.22 #1 av 3
Postet av: tdale
Jeg vurderer disse to:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=33 ... roductTabs

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=338666


Hva ville dere ha valgt?

Det kan se ut som at Yamahaen har HDMI 1.2....mens sonyen har 1.3, samt at den har 3 innganger i motsetning til yahama sine 2.

Hvis du måtte velge mellom disse, hva ville du valgt?

Her er en sammenligning:

http://tinyurl.com/324xou

Hmmm, den ble på fransk......



Tommy
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
28.03.2008 20.37.07 #2 av 3
Har ikke hørt Sony produktet du linker til, men vet at det er noen fra forumet som har den. Som du kan bla se her ved å nærmest quote meg selv:

Angående recivervalget. Normalt ville jeg anbefalt Yamaha RX-V661, men om litt kommer oppfølgeren 663. Forskjellen er at 663 har støtte for de nye høyoppløste lydformatene, 661 konverterer til MPCM (se under), 663 konverterer analoge signaler til digitale og litt mer strømsterk en forgjengeren. Den har da bla 2 HDMI innganger og støtte for de nye høyoppløste lydformatene som benyttes av Blu-Ray. Yamaha lager svært gode recivere og de gir ett engasjerende og dynamisk lydbildet og lydsignaturen kan beskrives som nøytralt og kanskje noe "rund" i toppen. Denne ble testet sammen med 6 andre recivere i budsjettklassen i denne utgaven av hjemmekino og fikk karakter 6. Mer informasjon om produktet finner du her:
http://www.hjemmekino.no/database/avamp ... alognr=190

*Yamaha 661 konverterer de nye høyoppløste lydformatene til MPCM . PCM er en forkortelse for Pulse-Code Modulation og er en ukomprimert teknikk for digital lyd. Denne denne teknikken brukes på vanlig CD plater, men da i stereo. MPCM eller LPCM er da i multikanal, eller lettere sagt ukomprimert lyd med støtte for opptil 8 dedikerte kanaler. (7.1) Dette er i utgangspunktet like bra som de høyoppløste lydformatene, dette kommer også mye ann på miksingen i filmen. Les mer om dette blant annet på Blu-Ray guiden her på forumet. Resutaltet av dette er at vokalene kommer tydligere frem, dynamikken blir bedre og det er mer liv og detaljer i lydbildet.

Vet ikke hvordan de nevnte Yamaha modellene låter iforhold, men er svært fornøyd med hva Yamaha nå tilbyr mtp pris iforhold til ytelse, og gir en god lydopplevelse både til film og musikk. Så, personlig ville jeg ventet litt å tatt en lytt på Yamaha 663 evt benyttet med av angreretten hvis det er noe du til formodning ikke skulle være fornøyd el.
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
29.03.2008 15.17.01 #3 av 3
Postet av: tdale
OK. Men av de to modellene jeg vurderer, ser det ut som Sony sin er bedre utstyrt....flere HDMI innganger, og HDMI 1.3, ikke 1.2 som Yamaha har (ser det ut som).....

Tommy
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar