Logo

Trenger råd

Skriv et svar
19.05.2008 14.09.14 #1 av 2
Postet av: bmanihas
http://www.nettdata.no/catalog/product_ ... ts_id=1756
http://www.nettdata.no/catalog/product_ ... ts_id=1755


så disse 2 nettopp på nettdata. Jeg vet ganske lite om prosjektorer. Sony er jo en kjent merke. Kan noen erfarne si noe om disse to?? er de greie??

setter pris på svar

takk
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
19.05.2008 18.34.06 #2 av 2
Postet av: Torja
Sony AW15 er testet av bladet "Hjemmekino" og fikk terningkast 5. Bare så vidt slått av Epson's TW700. Den har også støtte for HD-matriale.AW10 skal være en nedscalert versjon. En annen test er i "Lyd&Bilde" og de var ikke like imponert av AW15. Du kan lese denne testen her;
http://www.lydogbilde.no/index.php?cat= ... =3628&p=68
Epson er muligens ennå litt bedre og test er å lese her;
http://www.lydogbilde.no/index.php?cat= ... =3096&p=68
Du får den omentrent til prisen av Sony AW15,
http://www.nettdata.no/catalog/product_ ... ts_id=1600
Dette er bare eksempler, hvor mye du kan stole på tester vet jeg ikke, men bruker erfaringene virker jevnt over gode for epson, men det har vært litt klager på støynivået på denne har jeg lagt merke til. AW15 skal være meget stille, men ikke så lyssterk i stille modus, slik at du må ha det helt mørkt i rommet. Siden dette er LCD baserte prosjektorer vil ikke sortnivet være like imponerende som på en DLP PJ.

Det er fordeler og ulemper med begge tekonologiene DLP mot LCD. Hvis du har fått DLP demonstrert og ikke oppfattet den såkalte rgb flimmeren er det ingenting å bekymre seg for. RGB flimmer oppstår som følge av at et fargejul spinner rundt i en gitt hastighet og fargene blandes på denne måten. Noen ganger kan øye komme i synk med denne fargejul spinningen og man kan se små fargesprakende regnbuer på lerretet. Typisk best sett i kontrastfylte scener(hvitt på sort). Det er en liten prosentandel av befolkningen som er følsom. Ser man ikke dette med en gang, er det som sakt lite å bekymre seg over.
Fordelen med DLP er kontrast, skarphet og korrekt farge gjengivelse. Svart blir sortere. LCD kan oppleves skarpt, men det er fordi screendoor problematikken skaper en kunstig skarphet. Sitter man for nært ser man rutemønsteret. DLP har tradisjoner for å støye noe mer enn LCD. Men det avhenger av merke og type. De fleste BenQ sine DLP PJ er svært så stille. I et lyst rom har nok lerret og lysstyrke mer å si enn teknologi. Du må kunne gjøre rommet mørkt når du bruker front opplyste prosjektorer. Ellers blir bildet vasket ut. Dyre speiallerret for opplyste rom finnes dog. Men er som nevnt kostbare.

Lykke til i alle fall i din søken. Prøv å få en demo av begge teknologiene før du bestemmer deg.
Denon AVR-4520, Effekt Thule og Sherbourn, Cambridge Azur 751BD, PS3, Dali Mentor 6, Mentor Vokal, IKON W2 surrond, SVS Pb10 + SB12-Plus, Sony HW55 3D Projektor + Samsung 63" Plasma.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar