Logo

Tips til komplett system med eller uten Blu Ray spiller

Skriv et svar
01.05.2011 11.22.34 #1 av 5
Postet av: enur
Hei!

Nettopp flyttet til litt mindre leilighet og derfor solgt min gamle forsterker med høytallere for å tilpasse det litt mer til den nye stuen (35kvm). Den nye stuen min er sammen med kjøkken i en åpen stue/kjøkken løsning hvor stereobenk nå befinner seg på den ene av kortveggene i det åpne rommet. Sofa er plassert i en L form med 3-seter opp langt vinduene og 2-seter stikker ut i rommet. Litt kleint forklart men.

Ser for det meste film, egentlig ganske mye film :D Dog kjenner jeg også stort behov for å kunne høre på llitt musikk også.

Kunne tenkt meg en komplett pakke i grunnen og pris må ikke overstige 10.000 kroner totalt.

[b][u]Det som er igjen i stereobenken er:[/u][/b]
- Panasonic PX700 50"
- Xbox 360
- Homebase sin Motorola VIP1003 TV dekoder (IPTV)

Jeg har kikket litt på Samsungs komplette pakker og deriblandt Samsung HT-C6930 7.1 Blu-ray anlegg som finnes her: http://www.soundgarden.no/salg/systemer ... -sort.html

På en annen side så jeg oversikten til surround.no som har pakker med mer skikkelige saker vel: http://www.surround.no/category/6964/5. ... erker.html

Litt småforvirret av denne jungelen av valgmuligheter men jeg har i det minste tenkt meg ut noen ting som jeg ønsker av egenskaper som jeg tenkte dere som er litt mer drevne kunne ta litt høyde for når jeg kanskje er heldig å får noen anbefalninger :D
[b]
[u]Dette har jeg tenkt er kjekt:[/u][/b]
- DAB radio støtte
- Nettverk fra PC for å hente video og musikk
- Blu ray spiller må ikke bråke noe voldsomt
- Ikke dårlig sprake/dirre lyd fra subwooofer
- 5.1 eller 7.1 system
- Fremtidsrettet
- HDMI innganger, helst minimum 2
- Automatisk lydkalibrering
- Streame musikk fra internett (Spotify muligens)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
01.05.2011 14.06.10 #2 av 5
Postet av: enur
Etter å ha lest litt rundt om nå så heller jeg kanskje heller mot å sette sammen et system med en forsterker samt kjøpe høytallerpakke + sub.

Eneste jeg er usikker på er hvordan jeg kan få nettverksfunksjon med single komponenter satt sammen. Jeg mener, ønsker veldig sterkt å kunne hente musikk og video fra PC/NAS over nettverk.

Har kikket på disse 2 testvinnerne blant annet:
- Yamaha RX-V767 - http://www.lydogbilde.no/test/velutstyr ... loppdragen
- Onkyo TX-SR608 - http://www.lydogbilde.no/test/oppl%C3%B ... t%C3%B8nne


I tillegg til nettverkshenting av musikk og video er jeg usikker på hvilke høytallere enn kan sette sammen med disse forsterkerne samt hvilken av de 2 som er det beste valget. Har i grunnen tenkt å kjøre surround 5.1.
Kanskje er det andre forsterkere som er bedre også.... Hva vet jeg :shock:
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
01.05.2011 14.15.56 #3 av 5
Postet av: Rune
Jeg vil tro at du ikke kan gå galt med Onkyo, og denne Spotify funksjonaliteten er jo genialt. Har selv kjøpt en ekstra boks til receiveren min som kostet 3000 bare for å få det samme.

For å få avspilt film spørs det ikke om en dedikert mediaspiller er veien å gå. Boxee Box har fått relativ god kritikk
http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=612275
Mvh
Rune
Hjemmekino.no - Online siden 1998
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
01.05.2011 14.49.26 #4 av 5
Postet av: enur
Tusen takk for svar Rune, kult navn også :D

Ser den nye Onkyo TX-NR609 kommer med nettverk og intergrert Spotify tilkobling som dog koster litt mer enn de 2 jeg nevnte lengre oppe. Etter litt googling ser jeg at folk er skeptiske til effekten av denne forsterkeren og hvor mange/gode høytallere den klarer å forsyne. Ser folk maser litt rundt noe kalt "pre out" og at dette mangler.

Jeg har ikke så immari peiling og da igjen ikke direkte en ekte lydentusiast. Stort sett fornøyd så lenge jeg får grei surround lyd på filmer og kan høre på et ålreit volum når jeg hører på musikk uten masse stygge veldig merkbare skurrelyder.

Har Onkyo TX-NR609 noe for seg og i tilfelle hvilke høytallere + sub egner seg sammen med den? Etterhvert får jeg også kjøpe meg en Blu-ray spller å koble på.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
01.05.2011 22.10.44 #5 av 5
Postet av: Runner
Onkyo har stort sett hatt gode allround egenskaper på de fleste av sine modeller de siste årene, på lik linje med blant annet Yamaha sine recivere. Bare du ikke velger alt for tungdrevne og store høyttalere vil ikke dette være noe problem. Det finnes en mengde merker som passer bra sammen med Onkyo.

Pre-out er separate signalutganger for hver kanal. Det er kjekt og ha hvis du senere skal bruke egne effektforsterkere på front høyttalerne for eksempel. Det finnes også Blu-ray spillere som har pre-out, så du blir ikke helt "låst" hvis du ikke har denne muligheten på reciveren.
Mvh Rune
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar