Logo

Tidenes verste lydkvalitet?

Skriv et svar
16.09.2008 16.04.55 #1 av 5
Postet av: HBB
Tenkte bare rette en takk til Metallica, som har klart å gi ut en CD med helt forferdelig lydkvalitet. Bra låter, men blir sliten av å høre på det i lengden. :evil:

Guitar Hero versonen har bedre lydkvalitet (Dolby Digital) enn CD-versjonen. (tro meg - jeg har begge). Jeg trodde først det var noe galt med CD-en min, men fant fort ut at andre mener det samme.

http://www.nrk.no/pyro/demonstrere-mot-metallica/
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
18.09.2008 12.45.11 #2 av 5
Postet av: bentyman
Sitter å hører på skiva selv her, men hører ikke noe forferdelig lydkvalitet her. Kan du fortelle hva som er så forferdelig? Hva slags utstyr du spiller det over?
MOVIES
[b]Denon AVR3808 *Toshiba Regza 37WL68P *Panasonic DMP-BD50 [ABC] *Sony BDP-S560 *Pioneer DV-696AV *Vantage HD7100[/b]
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
18.09.2008 14.20.00 #3 av 5
Postet av: HBB
Hei!

Du kan lese disse artikkelen:
http://www.itavisen.no/sak/786936/Best_ ... itar_Hero/ (se youtube-demonstrasjonen)
http://www.vg.no/musikk/artikkel.php?artid=529165
http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war
eller utallige andre på nettet. De har komprimert for å få høyest mulig lydnivå. Dette har de gjordt på alle utgaver (cd, mp3 og itunes og vinyl) bortsett fra GH3-versjonen. Problemet er at dynamikken forsvinner i musikken.

Et annet band som har gjordt lignende før er Red Hot Chili Peppers. Deres produsent er ikke overraskende Rick Rubin, som har produsert Metallicas Death Magnetic.

Jeg råder deg til å laste ned de rippede versjonene fra GH3 - finnes i et utall versjoner på nettet (ikke helt lovlig selfølgelig, men vi har jo betalt for CDen). På disse er lydbildet mye bedre, og det er faktisk mulig å høre at bandet har en bassist også.

Utstyr: Audiovector K3 SUPER, Arcam CD73, Arcam A35, Martin Logan Grotto, QED kabler.

Hilsen HBB
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
18.09.2008 14.31.26 #4 av 5
Postet av: bentyman
Hei, så din Pyrolink etter innlegget mitt. Skal lese itavisen og vg artikkelen etterpå her. Etter jeg fikk cd'n har den blitt spilt i bilen min på original Mondeo anlegg :twisted: . Jeg har nå hørt på cd'n hjemme, og det er som du sier, komprimeringen/ bruk av limiter/noisgate under produksjonen er slitsom ja. Hører det spesielt på Lars's dobbelpedalspilling, samt at bassen ikke er så fremtredene som den burde være. Hører at dem har en bassist langt der bake, men det er ikke godt nok. Får håpe Metallica og Rick Rubin hører på fansen og kommer med en remastret utgave, eller eventuelt en DVD-Audio eller SACD utgave :)

Da kanskje blir min limited digipak værdt en del gryn etter hvert, hehe :lol:
MOVIES
[b]Denon AVR3808 *Toshiba Regza 37WL68P *Panasonic DMP-BD50 [ABC] *Sony BDP-S560 *Pioneer DV-696AV *Vantage HD7100[/b]
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
18.09.2008 15.37.22 #5 av 5
Postet av: kamelon
Jeg har nå hørt på cd'n hjemme, og det er som du sier, komprimeringen/ bruk av limiter/noisgate under produksjonen er slitsom ja.


Bare for å korrigere deg litt :D
Noisegate har ingenting med en limiter å gjøre..En gate er et lydverktøy som gjør det mulig å "fjerne" f.eks "ettersynging"(i mangel på et bedre ord) i tammer. En kan stille inn gaten slik at den åpner for selve slaget og lukker den igjen når en vil, slik at man kan kontrollere uønsket "støy" i tammen. Man kan også bruke gate på gitarforsterkere som har en stygg tendens til å ha en egenstøy over det akseptable.Da blir forsterkeren stille når gitaristen ikke spiller, og åpner straks han begynner igjen..
En limiter derimot(som er en ekstrem utgave av en kompressor) kan komprimere lyd til døde. Et forferdelig eksempel er radio1.Dersom man har en av nrk kanalene på litt høyt volum, og bytter til radio1 må man passe på trommehinnene. Volumet er da mange db høyere på grunn av heftig limitering. All dynamikk er i tillegg vekke. Man kan også høre såkallt "pumping" der lyden "pulserer" på en måte noe voldsomt..Som HBB sier, limiteren(i likhet med kompressoren) vil heve de svake lydene og dempe de sterke lydene slik at man skal kunne kontrollere lyden.Det er bare det at limiteren kan komprimere mye mer(har høyere ratio, over 10:1) enn en kompressor.
Ikke for å kverulere, men måtte bare få ut dette! :D
Har forresten ikke hørt metallica-albumet så det kan jeg ikke si noenting om. Men igjen som HBB sier,komprimering er en helt vanlig teknikk i mastringprosessen.
I think football always should be played on grass...Bob Marley
Min kino: http://min.hjemmekino.no/cinema.aspx?id=123
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar