Logo

Kun støy på kabel-tv med gode kabler

Skriv et svar
22.02.2007 07.20.31 #1 av 2
Postet av: kebz
Har nettopp flyttet inn i nytt hus og hengte fornøyd opp tv'en og koblet opp. Alle de norske kanalene hadde striper med støy på skjermen :(

Prøvde å kjøre signalet igjennom en monster powercenter ht800 for å se om den kunne rense opp noe, men til ingen nytte. Da ringte jeg kabelselskapet (som kom på dagen) og de var veldig hjelpsomme.

Til slutt fant de ut at alt var som det skulle med kabelnettet, og at alle mine antennekabler var ødelagte (2x Monster og en "vanlig"). Deres antennekabel til 30 kr gjorde at alt ble bra..

Er ikke dette litt pussig??
Noen som han noen teorier?

De sa forresten at det sannsynligvis var en dynamo eller transformator i nærområdet som laget forstyrrelser..
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
10.03.2007 16.49.07 #2 av 2
Postet av: luria
Ikke pussig i det hele tatt. Ikke for å klage på deg, men veldig mange er nok i din situasjon. Ingen tenker på at skjermingen på disse kablene kan "brekke" hvis kabelen bøyes hardt. Et slikt brudd gjør at skjermingen er ubrukelig (Faraday-prinsippet).

Oftest er imidlertid reparasjoner eller endringer gjort etter at TV-anlegget er lagt opp synderen. Dette er ikke nødvendigvis huseiers feil, men forbausende mange tror at TV-kontaktene og kablene de brukte til sin gamle TV' er (ofte lagt opp under Svart/hvitt-æraen) er tipp-topp også i dag, og kan flyttes på eller splittes etc.

Jeg har sett mange amatørmessige koblinger som er gjort i ettertid. Skjermingen er like viktig som ledeevnen på TV-kabler. Det mest typiske er at skjermingen bare er strippet av ved inngangen til kontakten, så er det en cm eller to med eksponert kobber før koblingen. Kontakten står naturligivs bare cm fra en vanlig elkontakt med et juletre av trafoer. fra denne kontakten igjen kan ofte vedkommende ha en 500 kroners monsterkabel med feritt og galvanisk skille frem til TV'en. Det er nok mange som bruker mye penger på kabel uten egentlig å ha identifisert sitt anleggs svake punkter. Og da er det jo bortkastet....

Skikkelig proff-arbeid, kompresjonskoblinger med enkle, men adekvate kabler kan ingen amatør gjøre bedre selv med ekstremt dyr kabel. Oftest er det langt billigere i lengden å ringe kabelselskapet enn å kjøpe dyr kabel, kontakter og twist-on plugger for å gjøre endringer selv.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar