Logo

Hva skal jeg velge av komplette systemer?

Skriv et svar
24.09.2006 15.13.12 #1 av 9
Postet av: Amadesus
har et problem med å bestemme meg for hvilket hjemmekino system jeg skal velge. Jeg har bestemt meg for å kjøpe et komplett system da jeg har en leilighet med masse naboer rundt og må ta hensyn både til dem og til at jeg ikke kan møblere med fullt av svære høyttalere i stuen. De anleggene jeg vurderer er: Samsung HT-QX100, Pioneer RCS-606H og Sony DAV-DZ810W. Jeg har sett og hørt på Samsung og Sony sine systemer og synes de låter bra i butikken. Ser at Samsung anlegget har første plassen hos bladet Hjemmekino's oversikt over komplette systemer, men så i et svensk blad at de ikke var like imponerte der. Et annet poeng er at Samsung anlegget har HDMI tilkobling, det har ikke de andre, som har komponent. Vet ikke om dette er så veldig farlig da flere hevder at man får like bra bildeoverføring med komponent som med HDMI.
Noen som har noen anbefalinger, vil ikke gå over ca. 8000 maks i pris.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
25.09.2006 19.38.07 #2 av 9
Postet av: Amadesus
Ingen som har noen erfaringer med slike systemer her? Eller som har hørt noe om disse?
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
25.09.2006 19.46.30 #3 av 9
Postet av: Mr. Panasonic
Gå for samsung modellen, kjekt med hdmi selv om de har rett de som sier at du vil få et like bra bilde med komponent. du kan overføre 1080p over hdmi men ingen av nåværende spillere i slike pakker støtter det så 720 gjennom hdmi eller komponent er det samme, bare digital lyd du går glipp av! eller så har jo panasonic kjempe bra pakker til billigere penge. Nå selger elkjøp 540 anlegget til 2995, det er en vanvittig bra pris.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
25.09.2006 20.14.00 #4 av 9
Postet av: Amadesus
Takker for tips. Vet noen noe om Sony sine anlegg? Og hvoran er det anlegget til Samsung som vant Eisa prisen i fjor, det koster vel ca. 10.000. Ser også at LG har et pent anlegg designmessig til rundt 12000.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
25.09.2006 21.14.55 #5 av 9
Postet av: orso
Med komplett surround system er du låst i forhold til å oppgradere med f.eks HD DVD/Blue Ray.
Separate komponenter er ikke synonymt med med store høyttalere og masse bråk. Jeg anbefaler separate komponenter og stativhøyttalere. En mye bedre løsning på alle måter. Stativhøyttalere kan også festes på vegg.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
25.09.2006 23.50.55 #6 av 9
Postet av: Mr. Panasonic
Helt enig med bomholt på den, jeg ville ikke brukt mer enn tre- fire tusen nå og kjøpt noe nytt når bluray( hddvd tror jeg ikke kommer til å vinne men det får pornobransjen bestemme igjen) har vært en stund og mange har kommet på markedet! mange filmer som kommer på bluray snart, både nye og gamle som reservoir dogs! Det mest geniale nå vil kanskje være en forsterker med ihvertfall fire hdmi terminaler inn og en ut, bare sørg for å kjøpe en som har en god bildeprossesor.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
26.09.2006 22.41.23 #7 av 9
Postet av: olaK
sony DAV-DZ810W har også HDMI

http://www.sony.no/view/ShowProduct.act ... DVD+Player
Har ikke hørt dette anlegget, men har hørt forgjengeren DZ700W, må si det er bra lydkvalitet med tanke på prisen. Forskjellen på de er vel HDMI, ny sub og den nye versjonen har også auto kalibrering. Høyttalerne er så vidt jeg vet de samme. Det er også mulig å koble til en HD DVD/Blue Ray spiller, det er både digital og analog innganger.

Men mener uansett at separate komponenter gir mer for pengene, men må da også som regel litt opp i pris.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
28.09.2006 19.33.37 #8 av 9
Postet av: Amadesus
Men! En HDDVD spiller eller Blueray spiller vil vel koste ca. det samme som et slikt kompakt anlegg vil koste alene i starten ihvertfall. Så når man en gang vurderer å bytte ut den gamle dvd spilleren vil det vel være naturlig at det kommer nye komplette anlegg med disse nye spillerne også eller hva?

Hvis jeg skal velge løse komponenter er jeg veldig nysjerrig på hva Yamaha er gode for. Ser at de får veldig gode kritikker for sine receivere og høyttalere, samt at de har veldig pent design.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
28.09.2006 19.41.57 #9 av 9
Postet av: orso
Med Yamaha som receiver gjør du ikke et feilt valg. De kommer alltid godt ut i tester. Kjøp deg en brukt receiver, mange som stadig oppgraderer. Bruktmarkedet flyter over av gode receiver kjøp.
Kjenner ikke til Yamaha sine høyttalere.
HD DVD blir ikke så dyrt til å begynne med.
Du må nok vente lenge til det kommer komplette rimelige pakker med Blue Ray/HD DVD. Synd å kaste en hel surround pakke også. Å kjøpe separate komponenter kan bli billigere i lengden. Dessuten låter det veldig mye bedre!
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar