Logo

biamp?

Skriv et svar
31.08.2005 18.57.03 #1 av 4
Postet av: texaz
Ser at man kan biampe de nye 7 kanalers reciverene for og få ekstra krutt på hovedhøytalerene. Mener også og ha lest at det betyr å paralell koble med 4 ledere per høytaler og at høytaleren må ha 4 koblingspunkter.
Er dette riktig?
Er det i såfall mulig og gjøre dette med 2 kblingspunkter på høytaleren?
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
31.08.2005 19.25.41 #2 av 4
Postet av: Rune
Bi-amping betyr 2 par høyttalerkabler til hver enkel høyttaler. Disse blir koblet i to forskjellige utganger på forsterkeren og 2 forskjellige tilkoblinger på høyttaler. Hvis man kobler sammen på samme tilkobling på høyttaler er det som å kortslutte forsterkerene. ERGO: det går ikke.

Husk at biamping ikke betyr at du får dobbel effekt, da den ene forsterkeren vil ta seg av bass og den andre mellomtone og diskant. Mellomtone/diskant trenger bare en brøkdel av effekten som bassen trenger.
Mvh
Rune
Hjemmekino.no - Online siden 1998
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
01.09.2005 08.14.13 #3 av 4
Postet av: Audiophile-Arve
"texaz" skrev:Ser at man kan biampe de nye 7 kanalers reciverene for og få ekstra krutt på hovedhøytalerene. Mener også og ha lest at det betyr å paralell koble med 4 ledere per høytaler og at høytaleren må ha 4 koblingspunkter.
Er dette riktig?
Er det i såfall mulig og gjøre dette med 2 kblingspunkter på høytaleren?


Biamping er å kople to effektforsterkarar til kvar høgtalar, helst slik at dei arbeider med kvart sitt frekvensavsnitt. Då må høgtalarane ha eigne terminalar for bass og diskanthøgtalar (ideelt sett bør du også ha eit elektronisk delefilter)
Ein annan måte er brukopling, der to effektforsterkarar vert "sett saman til ein" med dobbel (iallfall større) effekt. Dette krev at forsterkarane tåler slikt (spesielt m.o.t. høgtalarimpedansen), og dessutan eit inngrep i forsterkaren. Nokre forsterkarar (t.d. Copland) har vendarar for brukopling, slik at det berre er å slå over ein brytar på baksida.
I sjiktet vi kan kalle "mellomklasse-forsterkarar" vil det nok løne seg å kjøpe ein 5.1-forsterkar med litt ekstra effekt, i staden for å brukople ein 7.1, om ikkje det står grundig forklart korleis slik brukopling skal gjerast i handboka
Helsing Arve
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
09.02.2013 21.56.00 #4 av 4
Postet av: oldstone
På min Pioner VSX 7.2 står biamping utførlig beskrevet. Og høyttalerne mine har separate terminaler. Så dette vil jeg prøve ;-)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar