Logo

2 spørsmål fra en fersking

Skriv et svar
20.03.2008 19.27.50 #1 av 6
Postet av: twominds
Hei
Da er ganske mye nytt utstyr i hus. Samsung 40" lcd, NAD T754 receiver og et par B&W M1 som skal bygges ut etterhvert da dette var det budsjettet tillot foreløpig. Til dette bruker jeg foreløpig Get digital PVR (den første uten HDMi og kun s-video) og en pioneer dvd fra noen år tilbake med komponent-video og digital ut.

-Det første spørsmålet er egentlig en bekymring. Når jeg kom borti dvd-spilleren og PVR-dekoderen samtidig i sted kjente jeg det gikk svak strøm gjennom hånden. Det kan umulig være et godt tegn? PVR-en durer noe forferdelig for tiden også. Er den muligens på vei til å vandre?

-Det andre er egentlig en enkel forklaring på hvordan alt dette best kobles sammen. Receiveren har ikke HDMi, men det er jo foreløpig kun av akademisk interesse siden ingen av kildene har det heller. Jeg har koblet begge kildene til receiver med komponent video, men regner med jeg må inn i oppsettet for å få den til å sende video videre til tven. Spørsmålet er mer på lyden, hvor jeg har opplevd noe forsinkelse blandt annet. Dvden vil også bli brukt til cd-spiller foreløpig så jeg har digital komponent-lyd til denne. er jeg på rett spor eller ute og kjøre? Hvordan kobles disse elementene best sammen?
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
20.03.2008 20.45.30 #2 av 6
Postet av: staffel
1. Du fikk sikkert statisk. Ikke noe særlig hvis det kommer inn i elektronikken. Mulig at du har ett teppe eller ullsokker?
Dali Concept 6, Dali concept CT,Dali Concept 1,UScarvor SW. Denon AVR-1604 Panasonic 42PV70.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
20.03.2008 21.03.47 #3 av 6
Postet av: twominds
Regnet med det var statisk ja. Vanskelig å unngå noen oppbygning pga tepper m.m, så hvordan skjermer jeg utstyret?
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
21.03.2008 10.26.56 #4 av 6
Postet av: twominds
Samsung 40" lcd
http://www.samsung.com/no/products/tv/l ... ifications
NAD T754 receiver
http://www.hifiklubben.no/produkter/hje ... rafitt.htm
2 stk B&W M1
http://www.hifiklubben.no/produkter/hoe ... _soelv.htm
Pioneer DVD som er noen år gammel men med komponent video og digital lyd ut.
Get's første Digitale PVR, uten digitale utganger. Scart til S-video er altså løsningen på den.

Hovedproblemet er i forhold til hvordan jeg best kobler alt dette sammen. Bør jeg sende bildesignalene via reveiveren? Eller sende bildet direkte til tven og kun lyd til receiveren? Har slitt med litt forsinkelse på lyden når dette har vært oppsettet. Er det mulig å få bildet til å gå til tven gjennom komponentkabelen også når s-video er kilden inn? Er det i så fall noe jeg bare fikser i oppsettet?
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
21.03.2008 10.36.34 #5 av 6
Postet av: staffel
Om jeg så riktig var det ikke noe digital bilde prosessor i recieveren, og dekoderen er jo en bildeprosessor i seg selv så bilde tror jeg er best å kjøre direkte fra dekoderen og til tven og så lyden rett til recieveren. ( Fikk du forsinkelser her?)

Noen forsterkere har at du kan sette på "delay" når du har f.eks prosjektor. Dvs at du forsinker lyden i milisekund (ms) så den henger med på skjermen. Mulig du, siden du har en flatskjerm kanskje skal stille den delay til 0ms. skal finnes på instillingene, aldri brukt NAD men er slik på min.
Dali Concept 6, Dali concept CT,Dali Concept 1,UScarvor SW. Denon AVR-1604 Panasonic 42PV70.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
21.03.2008 11.17.28 #6 av 6
Postet av: twominds
Joda, skjønner jeg ikke vil få noen positiv effekt av å rute bildet innom receiveren, men da kunne jeg sluppet unna med en kabel opp til tven. Så vil det fungere å gjøre det på den måten? Har aldri hatt så avansert receiver før, selv om jeg vet denne er pinglete i forhold til det mange her har så jeg vet lite om mulighetene.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar